Yeni Yorum Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
#1
Birleşmiş Millteler Gıda ve Tarım Örgütü (Food and
Agriculture Organisation, FAO) verilerine göre, su ürünleri
yetiştiriciliği Dünya'da son on yılda en hızlı büyüyen gıda
üretim sektörüdür. Günümüzde toplam su ürünleri
üretiminin %41'i yetiştiricilik yoluyla elde edilmektedir.
FAO'nun tahminlerine göre 2030 yılına kadar avcılık ve
yetiştiriciliğin eşitleneceği öngörülmektedir. Zengin iç su
kaynaklarına ve uzun bir sahil şeridine sahip olan
ülkemizde doğal avcılığın yanı sıra kültür balıkçılığı da
giderek artan bir eğilim göstermektedir. Kıyısal sularda
hızlı gelişen yetiştiricilik; kaynak tahsisi, çatışma ve
çevresel etkiler gibi çeşitli sorunları da beraberinde
getirmiştir.
Bizim bu çalışmadaki amacımız balık çiftliklerinin doğaya
zararları üzerinde yapılmış bilimsel çalışmaları derleyerek,
bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmaktır.

Yeni Yorum Gönder 


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Eğitim ve Ögretim Eğitim ve Ögretim
Bumerang - Yazarkafe